Azotlu gübre nedir?
Bir sorunuz varsa: “Azotlu gübre nedir?”
işte cevabımız : "Azotlu gübre, en yaygın gübrelerden biridir."
Azot, Dünya atmosferinin yüzde 78'inden fazlasını oluşturur ve bu nedenle yenilenemez bir doğal kaynak olarak kabul edilir.
Alternatif olmadan, sınırlı kaynaklarını tarım için kullanmaktan başka seçeneğimiz yok.
Azotlu gübreler, su ile hidroliz, N2 ve H3PO4'ten (fosforik asit) amonyak sentezi veya nitratların kimyasal indirgenmesi yoluyla atmosferik N2 gazını NH3 gazına dönüştürerek azot döngüsü yoluyla sentezlenir.
Sentezlendikten sonra, tarımda artan üretim için topraklara ve çekici bir yeşil renk için golf sahalarına uygulanabilir.
Azotlu gübreler, günümüzde en çok kullandığımız gübrelerden biridir.
Gübre, bitkiler için bir besin gibidir, ancak nitrojen bazlı bileşik, genellikle hepsinden en ucuz ve en yaygın olanıdır.
Azotlu gübrelerdeki içerik, hangi mahsulün yetiştirildiğine bağlı olarak değişir, ancak genellikle yaklaşık %26 ila %32 oranlarındadır.
Azot bileşiği, üre ve amonyum nitrat dahil olmak üzere birkaç alt grup içerir.
Bu tür gübre sadece mısır gibi baklagil olmayan bitkilerde kullanılabilir çünkü baklagil bitkiler başka bir kaynak olmasaydı büyüyeceklerinden azotu topraktan yiyerek çıkaramazlar.
Azot, bitkilerin büyümesi için ihtiyaç duyduğu temel bir besindir.
Azotlu gübreler, bitkilerin gelişmesine ve güçlenmesine yardımcı olmak için azot üretmek için kullanılan en yaygın türlerden biridir.
Yaygın bitki bazlı nitrojen kaynakları arasında amonyum nitratlar, üre, tetra aminler ve sodyum nitrat veya klorür bulunur.
Sadece tek bir nitrojen türü (monoamonyum fosfat gibi) içeren “sentetik” kaynaklar da vardır.