Ürünler Yetiştiricilik Süs bitkileri Yet Hastalıklar Zararlılar İletişim
Bitkilerin, Tüm Besin İhtiyaçlarını Karşılayan En Kaliteli Gübrelerin Toptan Satışı

Tarımda & iklim

Besin noksanlıkları & noksanlığın giderilmesi
Bakımı, Besin Noksanlığı ve Bitki Beslemesi
Toprak oluşumunu etkileyen temel iklim değişkenleri etkili yağış (yani yağış eksi buharlaşma terki ) ve sıcaklıktır; bunların her ikisi de kimyasal, fiziksel ve biyolojik süreçlerin oranlarını etkiler.
Sıcaklık ve nem, birincil üretim ve ayrışma arasındaki denge üzerindeki etkileri yoluyla toprağın organik madde içeriğini etkiler:
iklim ne kadar soğuk veya kurak olursa, atmosferik karbon o kadar az organik madde ayrışırken organik madde olarak sabitlenir.
İklim, toprak oluşumunda baskın faktördür ve topraklar, toprak ufuklarında stoklanan karbonun atmosfere geri aktarılması yoluyla iklime geri bildirim ile oluşturdukları iklim bölgelerinin ayırt edici özelliklerini göstermektedir.
Profilde aynı anda ılık sıcaklıklar ve bol su varsa, ayrışma, süzme ve bitki büyüme süreçleri en üst düzeye çıkarılır.
Biyomların iklimsel belirlenmesine göre, nemli iklimler ağaçların büyümesini desteklemektedir.
Buna karşılık, otlar nemli ve yarı kurak bölgelerde baskın yerli bitki örtüsüdür ve kurak alanlarda çeşitli çalılar ve fırçalar hakimdir.

Su, tüm önemli kimyasal ayrışma reaksiyonları için gereklidir. Toprak oluşumunda etkili olabilmek için suyun regolite nüfuz etmesi gerekir.
Yağışların toprak oluşumunu ne kadar etkili bir şekilde etkileyebileceğini belirlemek için mevsimsel yağış dağılımı, buharlaşma kayıpları, alan topografyası ve toprak geçirgenliği etkileşime girer.
Su penetrasyonu derinliği arttıkça, toprağın ayrışma derinliği ve gelişimi de artar.
Zemin profili süzülen suyun fazlası, üst katman (çözünür ve asma maddeleri nakil eluviation alt tabakalar (to) birikmesi kil parçacıkları dahil), ve çözünmüş organik madde.
Aynı zamanda, yüzey drenaj sularındaki çözünür maddeleri de uzaklaştırabilir.
Böylece, süzülen su ayrışma reaksiyonlarını uyarır ve toprak ufuklarını ayırt etmeye yardımcı olur.
Benzer şekilde, su noksanlığı kuru bölgelerin topraklarının özelliklerinin belirlenmesinde önemli bir faktördür.
Çözünür tuzlar bu topraklardan süzülen değildir ve bazı durumlarda, bir kısaltma bitki bu seviyelere kadar inşa ve mikrobiyal büyüme.

Kurak ve yarı kurak bölgelerdeki toprak profilleri de karbonatları ve belirli genişleyici killer ( kaleküler veya kalik horizonlar) biriktirmeye eğilimlidir.
Tropikal topraklarda, toprak bitki örtüsünden yoksun bırakıldığında (örneğin ormansızlaşma yoluyla) ve böylece yoğun buharlaşmaya maruz kaldığında, demir ve alüminyum tuzlarını çözen suyun yukarı doğru kılcal hareketi yüzeysel bir sert tava oluşumundan sorumludur.
Bir laterit veya boksit cutivation, geri dönüşü olmayan bir bilinen durum için uygun değil ise, toprak bozulması ( Lateritleşme, bauxitization). İklimin doğrudan etkileri şunlardır:
Caliche olarak düşük yağışlı alanlarda sığ kireç birikimi
Nemli bölgelerde asit topraklarının oluşumu
Dik yamaçlarda toprak erozyonu
Aşağı doğru aşınmış malzemelerin birikmesi
Toprağın donmadığı sıcak ve nemli bölgelerde çok yoğun kimyasal ayrışma, sızıntı ve erozyon

İklim, ayrışma ve sızma oranını doğrudan etkiler.
Rüzgar kumu ve daha küçük partikülleri (toz), özellikle bitki örtüsünün az olduğu kurak bölgelerde, onu yakın bir yere ya da sürükleme kaynağından uzağa çöker.
Farklı toprak profillerinin gelişiminde toprak boyunca iyon ve parçacıkların hareketini ve yardım etkileyerek türü ve çökelme etkisi toprak oluşumunun miktarı.
Toprak profilleri, organik malzemelerin birikebileceği ıslak ve serin iklimlerde, organik malzemelerin hızla tüketildiği ıslak ve sıcak iklimlerde daha belirgindir.
Suyun ayrışma ana kaya malzemesindeki etkinliği, gerilme gerilmelerini destekleyen mevsimsel ve günlük sıcaklık dalgalanmalarına bağlıdır.
Kaya minerallerinde ve dolayısıyla mekanik ayrışmaları, termal yorgunluk denilen bir süreç. aynı işlem ile, donma-çözülme döngüsü olan sonları kayalar ve diğer konsolide malzemeler kadar etkili bir mekanizmadır. İklim aynı zamanda topraktaki kimyasal reaksiyon oranlarını değiştiren bitki örtüsü ve biyolojik aktivitenin etkisiyle toprak oluşumunu dolaylı olarak etkiler.